НОВА Френска граматика

В Седмицата на Франкофонията не може да не отбележим важни факти и да напомним за НОВА френска граматика, която ще ви бъде особено полезна в началните нива!

Кой и къде говори френски език. Защо е добре да го знаем?
Изглежда, че френският език остава в сянката на английския, но само на пръв поглед. Двата езика вървят гордо напред и в никакъв случай не се самоизключват, напротив – допълват се…
Образно казано, ако френският език беше кредитна карта, щеше да е MasterCard: ценна сама по себе си и приета навсякъде по света. Без значение какво ще се случи в бъдещето, език с толкова много влияние и разпространение е вън от опасността да загуби силата си. Освен във Франция френският език е приет като официален език в още 28 страни и някои от тях са: Белгия, Канада, Швейцария, Люксембург, Тунис, Алжир и други.

Всъщност франкофонията съществува в 77 различни държави и след английския език е най-изучаваният в света език. Още факти:

220 млн. френскоговорящи
6-то място по говоримост в света
официален език на ООН, ЕС, ЮНЕСКО, НАТО, Червеният кръст, Международният олимпийски комитет и Тур дьо Франс, разбира се.

И ако това не ви звучи достатъчно внушително, нека отбележим, че Франция управлява най-голямата верига от културни институти, които предлагат езикови курсове и сами по себе си събират 1 млн. ученици, изучаващи френски език.
(Споделено от https://omegals.bg/koj-i-kade-govori-frenski-ezik/)

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart