ЛЮБОВЕН РОМАН от Мира Радева – ПРЕМИЕРА в София

Докато гледам снимките от изминалата ПРЕМИЕРА в София на “Любовен роман” от Мира Радева, в съзнанието ми изникват думите на големия американски писател Уилям Стайрън:

“Не любов, и не страх правят човека сляп, сляп го прави равнодушието”.

Думите буквално контрастират на всичко, което се случва от появата на книгата на книжния пазар. Контрастират и на всичко, което този роман дава като емоция и преживяване от първите до последните редове.

Към днешна дата се случиха вече две големи събития на живо в книжарници ХЕЛИКОН – ПРЕМИЕРА на 9 юни в София и ПРЕДСТАВЯНЕ на 10 юни в Пловдив. За него ще разкажем допълнително. Колегите дадоха всичко от себе си за приятното преживяване и незабравими спомени за всички нас. Благодаря ви!

Тук ще ви споделим как премина нашето първо живо събитие в книжарница ХЕЛИКОН Витоша в София.


Мира Радева

Мира е като като видение в бяло. Усмивката й е искрена, развълнувана е, щастлива е.

НАЧАЛОТО

Часът е 18:20 ч., а книжарницата вече жужи от гости, персонал и трепетно очакване на автора. Мира пожела да е заобиколена от приятели и избра именно 9 юни – Международният ден на приятелството, за да представи романа, който таи в себе си цели 15 години. Затова и първата среща на е повече от вълнуваща.

До нея на сцената застават изключителните Гергана Стоянова, Ники Кънчев и Юлия Пискулийска. Тук са, въпреки ангажименти, трудности, умора и лични задължения, за да подкрепят свой приятел. Има нещо много специално в такова приятелство. Дано поколенията след нас се ценят и подкрепят така силно, задружно и отговорно. Да бъдеш приятел и да имаш истински приятел до себе си е безценно!

Любовен роман, Мира Радева

Любимият “Любовен роман” в ръцете на най-големите фенове на автора Мира Радева – нейните верни приятели Гергана Стоянова, Ники Кънчев и Юлия Пискулийска.

СЦЕНАТА

Време е! Гости и участници знаят и чувстват, че тази вечер, това събитие, Мира Радева и “Любовен роман” го заслужават!

Най-важната роля – водещ на премиерата на книгата, смело пое блестящият Ники Кънчев, за да сподели своите мъжки впечатления от романа.

„Една много силна страна на книгата е високият език на Мира. Ние я познаваме много добре в общественото й битие, свикнали сме от екрана с този израз. Но тук думите са директни – каквато самата Мира винаги е била, но също така са и нежни, докосващи, възпламеняващи, извисяващи. Мира е опитомила тези думи … типично по женски“, разкрива Ники Кънчев.

И допълва, че в книгата ще открием не само силното женско начало, но и много различни размисли и страсти за публичните хора и известните лица от екрана.

“Никога не ме е било страх да кажа „Обичам“. Защото най-важното нещо в този живот е обичта. И не бива да се страхуваме да даваме обич. В „Любовен роман“ се опитвам да покажа точно това и въпреки, че не съм докрай сигурна, че съм успяла да предам посланията си в правилен ред, собствените ми читатели ме убедиха, че ме разбират прекрасно”, бе спонтанният отговор на самия автор Мира Радева.

Остана загадка дали книгата има автобиографични елементи и дали Лия – главната героиня в “Любовен роман”, е тайното превъплъщение на Мира, но истината е, че всяка жена може да открие себе си в този образ. Защото е почерпен от живота.

“В книгата има много въпроси и една чувствителност на пластове”, сподели развълнувано и харизматичната Юлия Пискулийска, главен редактор на книгата.

“Прегръщах всяка дума от романа. Защото Мира общува не само с другине, но и със себе си и задава интересни въпроси. Каква е ролята на бащата, какво дава майката, кой е първият мъж, който ще докосне тялото ти и какво следва след това, дали мъжът, който ляга с теб в леглото, заслужава тази огромна любов, защо идва изневярата, раздялата, тъгата, как се справяме с огромната печал? И най-важният въпрос: свободни ли сме, когато обичаме, или сме обсебени от любовта?”

Накрая, след споделените думи на очарователната актриса Гергана Стоянова магията на думите наистина оживя. А публиката се наслади на избрани откъси от “Любовен роман”, поднесени с дух и емоция.

Любовен роман, Мира Радева

Мира е във възторг. Ръкописът е приел физическа форма. Красивата книга, която държи в ръцете си, вече е на стилажите в книжарниците. Скоро ще бъде в ръцете и на нейните нови читатели и откриватели.

ПУБЛИКАТА

Следва сякаш най-сладката част от вечерта. Време е за близки разговори с автора и автографи.

Поглеждам към присъстващите и усещам, че този роман вече има своите верни приятели.

Отправям най-искрена и дълбока благодарност към всички гости, медии и приятели, участници и екип зад това красиво и незабравимо събитие.

БЛАГОДАРНОСТИ 

Дамски клуб “Бизнес на високи токчета” – Момичета, прекрасни сте!

Мира Радева, Галя Петрова

Галя Петрова, създател на красивото художествено оформление на книгата и фея в синьо, която беше неотлъчно до мен и до Мира – благодаря ти! Трудно се случва екип, но когато е факт… се сбъдват мечти.

С най-искрено уважение, огромно вълнение и трепет за следващите ни срещи на живо, Галина Попова – главен редактор на Издателство “Екрие”

А вие прелистихте ли вече “Любовен роман“?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart