Купи 1 книга – Наталия Бояджиева отговаря…

Участие на издателство \”Екрие\” в кампанията  „Купи 1 книга\”

\"\"

www.kupi1kniga.com

Автор: Наталия Бояджиева

Заглавие: \”Светлина от Изтока\” – разкази за Китай

Поредицата \”Чудни пътешествия с Екрие\”

 

\"\"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наталия Бояджиева споделя в блиц интервю: Questions_blitz-interview_Natalia

 

Светлина от Изтока“ е дебютната книга на Наталия Бояджиева – журналист и пътешественик по душа. Авторката живее три години в Пънлай, провинция Шандун. Издателство „Екрие“ издава второ обновено и преработено издание на книгата през октомври 2019 г. с нова визия и оформление, както и с допълнителен текст и снимков материал.

За „Светлина от Изтока“ и за творческите си търсения, авторката споделя: „Предизвикателството за мен беше да преведа една чужда култура като китайската на езика и метафората на собствения си начин на живот. Криещите се под повърхността ценности, отношение, традиции и бит, са универсални и правят от всички нас човешко семейство. Но как да ги извадя от техните скривалища…

С изключение на стотината най-необходими думи, не научих китайски. Времето и усилията, необходими за изучаването на един толкова труден език, вложих в моите приятелства и това ме направи щастлива. Като компенсация на липсващия език, другите ми сетива се изостриха. Изненади и неочаквани срещи, непознати порядки, история и традиции – на всяка крачка.

Познавателното и естетическото значение на нравописите се състои в това, че представляват убедително и в същото време художествено обобщение на типични явления от китайския живот.

С пожелание повече читатели да я прочетат и се докоснат до китайската култура, традиции и обичаи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shopping Cart