НЕГАТИВ – Жо Костадинов

*Публикувано с корекции

\"\"

Позволяваш си да прекъснеш мисълта ми в очакване за не добре дошла. Докато съм в сините очи и държа чужди ръце, се връщаш в телефона ми, като напълно чужда. Името ти ми е едно такова горчиво. Едно такова на безшумен режим… Едно такова, вече не бих желал да разговарям. Едно такова, че не те познавам. А ми се разговаря. И питам непознатото момиче докъде ще стигна, ако продължавам да вярвам, че ми пука. А май наистина ми пука.

Взе телефона от ръцете ми и се разкрещя да отговоря. Сърцето й препускаше като първата плесница на баща й върху сълзите за име, в чието лице не припознаваше моето. В чието лице губеше принадлежност.

Никъде не принадлежим. Нито аз в телефона си, нито ти в ръцете ми.

И докато държа името ти в ръцете си, вече знаех, че тя има нужда да е там. Тя има нужда да бъде от другата страна на слушалката. Тя има нужда да бъде наранена.

– Може би ти ще отговориш? – оставих телефона в ръката й, и се усмихнах.

 

ЖО КОСТАДИНОВ (НЕГАТИВ) – Лично творчество: Поетични думи и стихове

*Жо Костадинов е истинското му име, а НЕГАТИВ е псевдонимът, с който ще го откриете в социалните мрежи. Започва да пише разкази и проза от ранна детска възраст, а през 2010 г., когато е едва на 16г., публикува първата си мини-книга. Стиховете се появяват паралелно със записването на музикален албум (и стихосбирка) \”След тишината\”, но стихосбирката така и не е публикувана. Жо има професионален опит като музикален артист, изпълнител и композитор, а в рубриката \”Творческо начало\” участва със своите \”Поетични думи и стихове\”. Ще ги откриете в прикачения файл. Приятно четене!

•••••
Facebook page: https://www.facebook.com/negativut
Facebook personal profile: https://www.facebook.com/RapaNizze.profile/
Instagram: https://www.instagram.com/negativut/
More: https://fanlink.to/negative

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ? 

Вдъхновява ме единствено моето емоционално състояние към преживени моменти. Независимо дали биват те хубави или лоши. Изразявани под формата на кратки поетични разкази от няколко изречения, смятам, че думите ми оставят повече, отколкото може да бъде прочетено. И може би в това е смисълът.

НЕГАТИВ се появява в средата на 2019-та година, с написването на първия стих и бушуващите бури от Слънчев бряг. В депресивни емоционални състояния, много кола и болката от загубата на любов, за която понякога просто не сме достатъчно осъзнати.

Всъщност НЕГАТИВ е онова явление, което не се нуждае от обяснение. Ти просто го познаваш. В наплюнченият пръст, с който отгръщаш следващата страница, до счупената снимка, в която помниш онези очи. Палиш последната останала цигара в кутията и прочиташ. Повече себе си, отколкото него. Другото май няма значение.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате творчеството на Жо Костадинов (НЕГАТИВ) и той вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно му ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще му помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!

61 thoughts on “НЕГАТИВ – Жо Костадинов”

  1. С всяка дума лекуваш сърца и души! Не спирай никога да твориш и да вдъхновяваш! Благодаря ти за всичко! ❤️‍❤️‍❤️‍

  2. Бъди това, което си. Защото се гордея с теб! С всичко!
    Аз винаги ще бъда тук, любов моя!
    До теб съм.

  3. Силвия Асенова

    Чудесно е всичко, което създаваш. Сбъдвай всяка една своя мечта! Много късмет във всяко начинание.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart