СТИХОВЕ – Лу Георгиева

\"\"

СЛЕДВАЩАТА ВЪЛНА

Вълните винаги ще бъдат безкрайни. Като теб. Безкрайност си ми. Вълна си. Дъното на морето се вижда, като всички дъна на всички празни бутилки бира. Дъно си ми. Исках само една вълна за подарък. Твоята. Ти ми подари всички вълни във всички морета. Всичките бяха твои. Разбиваш се в мен всеки път, когато те докосна. Като онази първа силна вълна, която ми подари. Там, на брега. Разбивам се в теб всеки път, когато погледна в безкрайните ти очи. Там съм. Вълна си. Мой ред е да ти подаря нещо. Ела на брега с мен, за да ти подаря всички нощни вълни и всички звезди. Следващата вълна си има име – НИЕ.

 

СРЕЩА НОМЕР 38

Като първият път е. Среща номер 38. Първи си ми. В сърцето, в душата. Като първият ни танц. Перфектен. А всеки следващ път още по. Пълно ми е. Всичко. А без теб, празно. Изпълваш ме цялата. Както първият път. Гориш ми. Горя. Както първият път, в който направихме таратор заедно. И като в онзи, в който се сърдих, че не мога да нарежа краставицата. Исках да ми покажеш как. Първи си ми. От танца в тишината, без да звучи музика до вдигането на чашата с таратор и думите \”добър апетит\”. Благодаря за вечерята. За първи път ми е. Да си ми първи в живота. Да си ми начало и край. Огъня си ми. И съня в безсънните нощи. Сън си ми. И реалност. Научих се да режа краставиците за таратора. Каня те на среща номер 39. А ти ще ме поканиш на танц. Чакам те с чаша студен таратор, както го обичаш.

 

ЛУ ГЕОРГИЕВА – Лично творчество: Поетични думи и стихове

*Лу Георгиева е на 23 г. от гр. Сандански и определя себе си, като \”топка от емоционални вълни\”. Споделя, че през последната година я обгръщат вдъхновение от писането и невероятни приключения без посока. Лу е автор на поетичната книга \”Нестихващи вълни\”, с която оставя топлина, искреност и мидички от плажа във всяко едно изречение. По думите й \”Всичко останало се усеща!\”. Опитайте да почувствате поезията й в прикачения файл \”Поетични думи и стихове\”. Приятно четене!

Facebook page: https://www.facebook.com/stormywaves
Facebook personal profile: https://www.facebook.com/feri.georgieva
Instagram: https://www.instagram.com/_stormywaves/
Дебютна поетична книга: https://fanlink.to/lu

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ?

Вълните, есенните вълни и онова бурно море станаха моят дом. Моето второ аз. Открих себе си преди една година с една много силна вълна. Може би, знаете как се казва вълната. Любов. Всеки ден от точно една година насам се събуждам с вдъхновение, да съм по-добра версия на себе си.

Любов. В най-чистата и форма. Тя е вдъхновението ми не само за стиховете, а за всичко което правя. От сънения поглед в 7:30 сутринта до изричането на \”съжалявам \”, когато съм виновна.

Успявам да пиша на всяко едно място, което съм. Докато се разхождам, а мислите ми се разхождат някъде в друг свят. Дори, когато съм на работа, а нямам никаква време да мисля за това. Мислите за онези любими очи винаги са тук. Мисълта за онова безкрайно море, винаги е в съзнанието ми. Нося си камъчетата от плажа в джоба и ги стискам силно, защото са част от мен.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате творчеството на Лу Георгиева и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!

129 thoughts on “СТИХОВЕ – Лу Георгиева”

 1. Всяка дума напомня за всички онези “Нестихващи вълни”, които са неизменна част от теб. Бъди това, в което вярваш и не спирай да сбъдваш мечтите си. До теб съм мъниче.

 2. Не искам да добавям прекалено много коментари, но според мен тази система на оценяване, не е много рентабилна. #justсамоказвам #justЛуенайяката #just11котки #толкоз

 3. Бабата с доматите, по пътя край Сунголаре

  Много мило момче. Купи си два килограма от моите домати и ми подари книжката си. Нека да спечели наградата и автомобила. Браво.

 4. Баба Гинка, 78г. Ласкарево

  Трябва да се вземе под внимание, красотата на тази поезия. Момичето има 6000 харесвания в инстаграм. Дайде и парите!

 5. Безкрайно красиви текстове. Невероятно браво и поздравления, не се отказвайте от таланта си.

 6. Невероятно е как хората се променят и изразяват подобни емоции. Невероятно написано и красиво. Поздравления. Победител за мен.

 7. Невероятно е как хората се променят и изразяват подобни емоции. Невероятно написано и красиво. Поздравления. Победител за мен.

 8. Поздравления Лу Георгиева. Заслужавате вашата поезия да бъде издадена на книга от Екрие.

 9. Петър Дънов

  Как може толкова красиви неща, да не бъдат публикувани в книга! Поправете си грешката.

 10. Искам да публикувам коментар, за да подкрепя това невероятно, младо прекрасно момиче!

 11. КИРИЛ ДОБРЕВ КИРКАТА

  ,УНИКАЛИСТИЧНОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО БАСИ!

 12. Каквото и да напиша, наистина ще бъде изключително малко. Лу е най-невероятната и прекрасна съвременна писателка на света а книгата и “Нестихващи вълни” трябва да бъде част от всяка една домашна библиотека. Всеки любител на поезията трябва да я има определено.

 13. Митка Кукуркова, кмет на село Билоризово

  Нямам идея, кой подред коментар е този но давам гласът си за невероятната Лу Георгиева и се надявам тя да прибере голямата награда от 200 000 лева и къща в Обеля. Чакаме гласуването!

 14. Поръчка номер 324143412341212

  Може ли порция пържени картофи, двоен Биг Мак и на Бубка новата книга моля?

 15. Тодор Живков

  Вашата поръчка е приета и е важна за нас. Моля оставете коментар пак. Бубка печели ли парите или не?

 16. Тъп човек не може да измисли по-хубав коментар баси дългото поле за име са оставили в този сайт честно.

  Харесва ми наистина.

 17. Кубрат Пулев

  Невероятно, невероятно, невероятноо искаме книгата вече да излиза, какви са тия неща сега?

 18. Някакъв тъп идиот от компанията

  Харесва ми. Май го написах някъде по-горе ама пак да си кажа. Нали трябва да се гласува за да се подкрепят любимите артисти. Браво Лу!

 19. Митьо Очите

  Пиша този коментар от нова квартира в Обеля. Дайте пари на момичето че и тя да си купи такава квартира. ОАйде.

 20. Толкова ми харесва, че не мога да си намажа филийката човек. Баси якото писане!

 21. Човек с опит в създаването на добри сайтове

  Много ми е интересно, кой по-точно е създал този сайт? Искам да посъветвам издателство Ecrier да се замислят за следващи инициативи, за по-рентабилна система за оценяване. И ако имате нужда да Ви помогна в създаването на по-добър сайт, който да е функционален и не толкова хаотичен, мога наистина да окажа съдействие. Разбира се тук се гласува за Лу защото е прекрасна.

 22. Толкова ми е трудно да кажа нещо, че просто ще напиша, че стиховете на това младо момиче са невероятни и трябва да бъдат издадени в книга!

 23. Оливър Куин

  Доброто намерение на това момиче, да пише я превръща в легендата на съвременната поезия. харесва ми искреността!

 24. Болен Здрав

  Прекрасна, лъчезарна и много добре пишеща? Такива момичета не съществуват!

 25. Майка Тереза

  Дебютнота и книга е толкова красива, че не може да повярвам, как може такъв автор да има в България! Благодарим България!

 26. Диспечърка на сирене

  Пиша този коментар, докато Лу, чака влака на гарата в Сандански. Светът е страхотен!

 27. Разочарован Българин

  Боли ме, как толкова добри автори, остават в сянката, а издателствата издават пълни глупости.

 28. Брутално красива поезия! Издателствата къде сте бе!!! Къде са книгите с такива стихове не разбирам!

 29. Голям човек съм. Ти не си.

  Надявам се това да е достатъчно, за да оцените таланта най-накрая на младите автори. Лу е най-страхотната и това си е!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart