СТИХОВЕ – Лу Георгиева 08.10.2021 – Категория: Творческо начало с Екрие – Tags: , , , , ,

Лу Георгиева, 23 г., Сандански

СЛЕДВАЩАТА ВЪЛНА

Вълните винаги ще бъдат безкрайни. Като теб. Безкрайност си ми. Вълна си. Дъното на морето се вижда, като всички дъна на всички празни бутилки бира. Дъно си ми. Исках само една вълна за подарък. Твоята. Ти ми подари всички вълни във всички морета. Всичките бяха твои. Разбиваш се в мен всеки път, когато те докосна. Като онази първа силна вълна, която ми подари. Там, на брега. Разбивам се в теб всеки път, когато погледна в безкрайните ти очи. Там съм. Вълна си. Мой ред е да ти подаря нещо. Ела на брега с мен, за да ти подаря всички нощни вълни и всички звезди. Следващата вълна си има име – НИЕ.

 

СРЕЩА НОМЕР 38

Като първият път е. Среща номер 38. Първи си ми. В сърцето, в душата. Като първият ни танц. Перфектен. А всеки следващ път още по. Пълно ми е. Всичко. А без теб, празно. Изпълваш ме цялата. Както първият път. Гориш ми. Горя. Както първият път, в който направихме таратор заедно. И като в онзи, в който се сърдих, че не мога да нарежа краставицата. Исках да ми покажеш как. Първи си ми. От танца в тишината, без да звучи музика до вдигането на чашата с таратор и думите “добър апетит”. Благодаря за вечерята. За първи път ми е. Да си ми първи в живота. Да си ми начало и край. Огъня си ми. И съня в безсънните нощи. Сън си ми. И реалност. Научих се да режа краставиците за таратора. Каня те на среща номер 39. А ти ще ме поканиш на танц. Чакам те с чаша студен таратор, както го обичаш.

 

ЛУ ГЕОРГИЕВА – Лично творчество: Поетични думи и стихове

*Лу Георгиева е на 23 г. от гр. Сандански и определя себе си, като “топка от емоционални вълни”. Споделя, че през последната година я обгръщат вдъхновение от писането и невероятни приключения без посока. Лу е автор на поетичната книга “Нестихващи вълни”, с която оставя топлина, искреност и мидички от плажа във всяко едно изречение. По думите й “Всичко останало се усеща!”. Опитайте да почувствате поезията й в прикачения файл “Поетични думи и стихове”. Приятно четене!

Facebook page: https://www.facebook.com/stormywaves
Facebook personal profile: https://www.facebook.com/feri.georgieva
Instagram: https://www.instagram.com/_stormywaves/
Дебютна поетична книга: https://fanlink.to/lu

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ?

Вълните, есенните вълни и онова бурно море станаха моят дом. Моето второ аз. Открих себе си преди една година с една много силна вълна. Може би, знаете как се казва вълната. Любов. Всеки ден от точно една година насам се събуждам с вдъхновение, да съм по-добра версия на себе си.

Любов. В най-чистата и форма. Тя е вдъхновението ми не само за стиховете, а за всичко което правя. От сънения поглед в 7:30 сутринта до изричането на “съжалявам “, когато съм виновна.

Успявам да пиша на всяко едно място, което съм. Докато се разхождам, а мислите ми се разхождат някъде в друг свят. Дори, когато съм на работа, а нямам никаква време да мисля за това. Мислите за онези любими очи винаги са тук. Мисълта за онова безкрайно море, винаги е в съзнанието ми. Нося си камъчетата от плажа в джоба и ги стискам силно, защото са част от мен.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате творчеството на Лу Георгиева и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!