Пролетен базар на книгата 2022 София

Книгата \”Баба Яга в Бургас и други истории\” бе отпечатана специално за Пролетен базар на книгата в София през 2022 г.

\"\"

Предизвика огромен читателски интерес и не спира да провокира възклицания на минувачите при всяка нейна поява на книжно събитие. 🙂 Има защо!

Романът за Баба Яга е завръщане към най-милото – безгрижното детство и вълнения. Очарованието на онези отминали и позабравени години, когато играехме до късно пред блока или на улицата на жмичка, Кральо-Портальо, ластик, дама… ех, детството се завръща с появата на следващите поколения след нас, но дали днешните деца се вълнуват по онзи неподправен начин на оставането до късно навън?

Порастването не е толкова лесна работа нито за момчетата, нито за момичетата. Но пък е вълнуващ преход и Калоян Чобанов го е разказал точно, както трябва – адски развълнувано и забавно! Образът на Баба Яга внася нужната доза приключенски дух и неустрашимост, каквато само децата познават. Страховете са страхове, докато не ги посрещнем очи в очи, готови за бой, ако трябва. Един малък Вальо и прекрасната Вики ще се срещнат в училище, ще се опознаят на чина и докато се прибират към дома, ще се изправят пред безброй опасности, ще станат приятели, ще спасят приятелите си и… малко ще пораснат. Не много, но достатъчно, за да разберат, че след дванайсетия рожден ден се случва нещо необяснимо с всички нас и детството отстъпва пред юношеските вълнения и нови предизвикателства.

\"\"

#Бургас е много специално място! Голям град на българското Черноморие и кътче от българския дух и ценности по целия свят. Напоследък не един и двама популярни български автори се оказват родом именно от този великолепен морски град. А черните котки… еха! Не е за вярване, но там са в изобилие!

След романа ще се насладите на два великолепни приказни разказа, чиито образи са колкото магически, толкова и реалистични. Защото така е в детството, само ние, възрастните, забравяме за невероятните вълшебства, които могат и се случват в ежедневието.

Много българска, много силна, много топла и емоционална книга с чар, хумор и огромен талант е сътворил нашият млад автор – Калоян Чобанов.

Като добавим чудните илюстрации на талантливата художничка Марина Цонева, чиито герои ще откриете в \”Юнашко камъче\”, \”Чуден режим\” и \”Аз съм българче\”, да – тази книга е за вас и за всички около вас!

Насладете ѝ се и разказвайте за нея, ако ви хареса, както ние не спираме да я показваме и представяме, защото за хубавото трябва да се говори и да се гордеем, че сред нас има такива даровити писатели.

 

Всички права запазени. 2022 г. Издателство \”Екрие\”

 

 

Shopping Cart