МАЛКО ЛЮБОВ – Шедьовър за човешките страсти


\”МАЛКО ЛЮБОВ\” е всичко онова, за което копнеем и се надяваме по един или друг начин, независимо на каква възраст сме, мъж или жена. Искаме да обичаме и да ни обичат. Да бъдем единствени в очите на любимия човек и да сме сигурни, че той или тя ще бъде с нас завинаги (или поне докато го искаме).

Христина Панджаридис


\"Малко

 

\”Малко любов\” от 14 февруари в книжарниците!

 

Ако досега не сте имали честта да опознаете творчеството на Христина Панджаридис, определено си заслужава да се докоснете до един изключителен талант на съвременната българска литература. Във всяка нейна книга прозира изкусно майсторство и умение, с което описва пъстрия живот около нас и хората, с които се срещаме ежедневно.

Писателката живее и твори във Франция от години, но е родена в гр. Елин Пелин. Завършила е Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски\”. Пише разкази, рецензии, води собствен блог „Книголюбие\”. Сред нейните книги са романите „Ничия\” и „Някъде другаде\”, „Часовникът, който върви назад\”, „Оплети и разплитай\” и стихосбирките – „В търсене на метафора\” и „Тялото изгорено, духът наказан\”.


\”Романите на Христина Панджаридис са изключително проникновени, защото тя черпи вдъхновението си от извора. Всички нейни истории са взаимствани от реални хора и човешки съдби. Христина познава силата и слабостта, познава доброто и демоните, които се крият вътре в нас. Вярва в доброто и винаги оставя по малка светлинка с надежда за утрешния ден.\”

ГАЛИНА ПОПОВА, творчески редактор на Издателство \”Екрие\”


\"Ферма

Истински роман за живия живот

 

\”ФЕРМА ЗА КАЛИНКИ\” рисува ежедневнието с всички негови прекрасни и ужасни моменти, с трудностите, с перипетиите, с любовта и жестовете, които ежедневно правим един към друг.

Живеем, преживяваме и помним. С любов. С тъга. Може умишлено да забравяме или крием неволи и премеждия. Но пазим паметта на онези, които са били част от нашето битие. Които са ни обичали и които сме обичали.

Вижте още …

 

\"Оплети

Книга, която се чете на един дъх

 

\”ОПЛЕТИ И РАЗПЛИТАЙ\” заслужава специално внимание, защото мъдростта й се разкрива и надгражда с всеки нов прочит. А всяка глава започва с авторско хайку!

\”Недостойно е да умееш, а да не плетеш. Не оставяй акъла и ръцете ти да спят зимен сън\”.

\”В черната кутия на живота ми ще намерите игли и прежда\”.

Вижте още …

 

Отзиви от читатели


\”Книгите на Христина Панджаридис ми действат като психотерапия. Много силен и проникновен поглед върху емоциите, човешките характери, тънките струни, които не всеки писател смее и умее да назове и опише. Страховете, комплексите, двойнствеността, омразата, колко си склонен да търпиш в името на любов, която вече почти не чувстваш. ФЕРМА ЗА КАЛИНКИ продължава нейното търсене на доброто и надеждата между хората. Изключителен писател на световно ниво!\”

РУЖА ГЕОРГИЕВА


 

Shopping Cart