ОТВОР с награда за най-добър дебют от ПЕРОТО

Изключително щастливи и развълнувани сме да съобщим, че прекрасната стихосбирка ОТВОР на Румен Павлов бе отличена с престижната награда за най-добър дебют от журито на Литературни награди \”Перото\”. Статуетките, изработени от големия български скулптор проф. Емил Попов, бяха раздадени за седма поредна година на специална церемония в НДК на 2.11.2021 г.

Книгата получи и още едно високо признание за своя редактор Марин Бодаков, който бе отличен с извънредната награда за цялостен принос към българския литературен контекст. За съжаление обичаният от всички Марин внезапно ни напусна в началото на септември, но остави живи спомените за своето творчество, като поет, критик, преподавател и журналист.

 

\"\"\”Какво друго да кажа, освен че изпитвам огромна благодарност към журито, което е избрало тъничкия \”Отвор\” измежду всички останали номинирани произведения. Благодаря отново и на всички замесени в издаването на тази книга – НФК, Галя и Данчо от издателство \”Екрие\”, Елица и непрежалимия Марин. Наградите са хубаво нещо, но работата продължава, даже тепърва започва\”, споделя в личния си Фейсбук профил развълнуваният автор.

Автор: Румен Павлов
Художник: Елица Атанасова
Редактор: Марин Бодаков
Книгата е издадена с подкрепата на Национален фонд \”Култура\”, 2020 г.
Издателство \”Екрие\”

 

Сред останалите отличени автори и произведения на седмите Литературни награди \”Перото\” са:

  • За цялостен принос през 2021 г. – Георги Борисов, поет, есеист, публицист, издател и главен редактор на списание „Факел“
  • В категория \”Детска литература“ – Зорница Христова и книгата „Нарисува за децата Вадим Лазаркевич: Биография“
  • В категорията „Поезия“ – Виктор Самуилов за „Аорист“
  • В категория „Превод“ – Джезепе дел Агата за за преводите на италиански на „Времеубежище“ от Георги Господинов и „Избрани стихотворения“ от Любомир Левчев.
  • В категория „Проза“ – Елена Алексиева с романа „Прекъсването на Самсара“

 

Издателство \”Екрие\” поздравява всички литературни таланти!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart