Признание за нашия автор Мира Папо

С радост споделяме с вас, че Мира Папо, автор на издателство \”Екрие\”, е приета за член на Дружеството на пловдивските писатели.

Мира Папо е автор на „Пловдивски потайности“ и „Разкази от града на тепетата“, издадени от Екрие през 2019 година.

В Дружеството на пловдивските писатели членуват повече от 100 писатели, поети, литературни критици, живеещи в град Пловдив. Председател на Дружеството е писателят и журналист Антон Баев.

Ето какво сподели за читателите на Екрие Мира Папо, след като разбра, че вече е част от голямото писателско семейство на Пловдив:

„Имах честта да бъда поканена за член на Дружеството на пловдивските писатели лично от Антон Баев и радостта ми беше огромна, когато кандидатурата ми беше одобрена. Днес вече съм член на Дружеството на пловдивските писатели и това не е само огромна чест за мен, но и отговорност, защото писането е кауза преди всичко. Кауза към читателите и това, което искаш да им кажеш с книгите, кауза към език, народност и принадлежност. Кауза за един по-добър живот, защото във всеки един от нас трябва да има лично, индивидуално противопоставяне на злото и избор на доброто.
Писателят е длъжен да служи на истината, която не винаги е красива и удобна, но читателите просто трябва да знаят Истината, защото тя е и история. Нашата си история, Българската.
В частност е историята на Пловдив, моя град, завинаги в сърцето ми!

Признателна съм на големия пловдивски писател, поет и журналист – Антон Баев, който от сърце работи за популяризирането на пловдивските писатели, не само в България, но и в Европа. Нещо повече. Антон Баев винаги е подавал ръка на млади и непубликувани автори да развият таланта си и да намерят своето място в литературната гилдия на Пловдив. През 2005-2007 година Антон Баев водеше сбирките на Поетическа академия \”Добромир Тонев\” и всички негови ученици станахме добри писатели, поети, издадохме по няколко книги.
Това означава, че той е бил добър учител за нас.

Благодарим ти от сърце, Антон Баев!“

Издателство \”Екрие\” поздравява Мира за признанието.

Мира, желаем ти здраве и много успехи!

Книгите \”Разкази от града под тепетата\” и \”Пловдивски потайности\” може да намерите в книжарската мрежа у нас, в нашата книжарница, както и да поръчате онлайн на нашия сайт.

\"\"

\"\"

Shopping Cart