Купи 1 книга – Анна Стефанова отговаря…

Участие на издателство „Екрие“ в кампанията  „Купи 1 книга“

\"\"

www.kupi1kniga.com

Автор: Анна Стефанова

Заглавие: \”Принцеса Анна\” – детска приказка за приятелството

Анна Стефанова споделя в блиц интервю: Questions_blitz-interview_Anna

\"\"

 

Принцеса Анна“ е приказка за приятелството, за споделянето, за мечтите. С пожелание към хората и по-специално към малките читатели и слушатели, да се радват на живота, да ценят приятелите си и да им го показват. Всеки ден ни очакват безброй малки чудеса.

Детската книжка, която излeзна от печат на 13 май 2020 г., е поредното предизвикателство и реализирана мечта за Анна Стефанова. Всяка кралица най-напред е била нечия любима принцеса. Защото детските книги са сред най-важните книги, които някой някога някъде ще прочете и ще подари.

\”Принцеса Анна\” представя на достъпен и приятен език темата за приятелството. Има много символика и скрит замисъл – символът Слънце, без което няма живот, пеперуда – промяната, и то не каква да е, а кралска пеперуда, кръстена така на кралица Александра. Момиченцата са много общителни и винаги имат поне един любим приятел, за когото милеят. Всяко малко момиченце е нечия любима принцеса. И най-важното – книгите ни дават свобода, полет, мечти, фантазия, а тук има и по малко за доброто, за смисъла на приятелството и споделянето.

Споделено от Анна Стефанова:

Благодарение на активния си социален живот, многобройни познанства и приятелства в различни браншове и с най-различни хора, да избера партньор за реализирането на детската книжка се случи бързо. Поразпитах приятели и повечето ми препоръчаха малкото семейно издателство „Екрие“. Хареса ми слогана им: „В Екрие работим с творци и реализираме мечти“. С Галина Попова, която лично редактира книгата, се впуснахме в това вълшебно предизвикателство, а благодарение на красивите илюстрации на художничката Анна Бабич, детската книга стана книжно бижу за принцеси.

Аз като майка на две прекрасни момчета, Галя също е с две малки деца – момче и момиче, и двете обожаваме детските приказки и осъзнаваме колко е важна детската книга за всяко дете. Има значение какво послание носи, а какво по-хубаво от темата за приятелството. Особено сега, след преживяната изолация и всички негативни емоции, които произтекоха от нея. Независимо от мястото, възраст, пол, раса, религия… приятелите са хората, които ни дават кураж и помагат в трудни моменти, споделят радостта ни в хубавите, да имаш истински приятели до себе си е богатство, няма две мнения.

 

Shopping Cart