Купи 1 книга – Емил Костов отговаря…

Участие на издателство „Екрие“ в кампанията  „Купи 1 книга“

\"\"

www.kupi1kniga.com

Автор: Емил Костов

Заглавие: Видовден\” – сборник с разкази

Емил Костов споделя в блиц интервю: Questions_blitz-interview_Emil

\"\"

 

„Детство мое, реално и вълшебно…” отеква в съзнанието ми всеки път, когато чета и препрочитам разказите на Емил Костов.

Сборникът съдържа осемнайсет къси разказа за живота през осемдесетте и деветдесетте години в България, времето на така наречения преход. Описва простотата в бита и ежедневието на малките населени места. Разказва за стремежа на човек да се установи и открие препитание в големия град, за старите приятелства, за любовта, за мрачните субекти и лихварството.

Увлекателни, динамични, кратки, без излишни многословия и описания, разказите носят духа и напомнят за преживяното минало: забравената купонна система, празните супермаркети и километрични опашки, на които се редяхме цели семейства и се правехме на непознати. Хлапашките лудории от детството, безгрижните лeтни ваканции при баба и дядо на село, „досадното” преследване с пълни паници попара и манджички, което днес ми липсва и с умиление се сещам за бабите си.

Книгата „Видовден” ми стана особено близка, надявам се и за вас да „възкреси” онези позабравени спомени за близки хора и места, с които сме свързани кръвно, душевно, които помним и предаваме на децата си.
Йордан Попов, издателство „Екрие”

 

„Видовден“  – Избран в конкурс сред 1 200 разкази от цяла България, съкратен вариант на разказа \”Ангел\” беше качен на една от централните спирки на градски транспорт във Варна май месец 2019 г.

Shopping Cart