ПИСМО – Пламена Христова

\"Пламена

Писмо 

Здравей! Днес как си? Пиша ти поредното писмо. Да, има нещо ново в моя живот, но и този път май не е любов. Знам, мина дълго време от последната ми вест. Усещаш ли промяната у мен? Вчера бе ден, като… вчера. Теб отново те нямаше. Знаеш ли, липсваш ми! Сигурно и за това ти пиша. Тъгата е нахлула в мен. Страдам. Да, знам че го знаеш, споменах го в предното и по-предното писмо. Имам нужда от теб. Пустее ми душата, а с нея и сърцето. Пустиня съм от вътре и търся своя оазис. Да, знам, че и това знаеш, че ти си моя оазис.

И ето пак говоря с теб, а всъщност съм сама. Пиша ти от адрес: град \”Любовни мечти\’\’, улица \’\’Пропилени дни\’\’, номер \’\’Обичай ме и ти\’\’. Ако обичаш, върни.

 

Припомни ми

Забравих! Припомни ми, какво е туй да си обичан. Ти помниш ли, кажи? Сърцето как пулсира в забързан ритъм, дланите потят се, погледът се замъглява, а душата не спира да крещи. Ти помниш ли, кажи? А подкосените крака от срещите?! Усмивката от допира лек?! Сълзата, в душата на раздяла?! Ти помниш ли, кажи? Имаше и още нещо сякаш, но уви, забравих, разбери ме ти. Отдавна обич не съм давала, не съм и получавала. И все пак кажи, това ли бе да си обичан или това бе ти да обичаш? Припомни ми, какво е туй да си обичан.

 

ПЛАМЕНА ХРИСТОВА – Лично творчество: Произведения

*Пламена Христова е от китното балканско градче Априлци. Инженер по образование, мечтател по призвание. Започва да пише преди 12 години, като създава основно проза и епиграми. В рубриката „Творческо начало с Екрие“ участва с богат набор от текстове, от които ние се спряхме на \”Писмо\” и \”Припомни ми\”. На останалите можете да се насладите в прикачения файл \”Произведения\”.

Фейсбук профил: https://www.facebook.com/plamache
Творческа страница \”Разговор с тишината\”: https://www.facebook.com/HristovaPlamena
Авторски блог: https://conversationwiththesilence.wordpress.com/

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ?

Започнах да пиша през 2009 г., докато бях студентка в ТУ Габрово. Нещото, което ме вдъхновява, е силната емоция, независимо дали е положителна или отрицателна. Важното е да е силна (може да е обич, болка, тъга и др.). Няма жанр, който да предпочитам, но накрая, когато завърша черновата на творбата си, тя винаги е по-близо до прозата, отколкото до поезията. Не аз предпочитам жанра, а той мен! Обичам да пиша по старомодния начин, на лист и с молив (химикал), най-често в едно старо тефтерче, което пази всичките ми творби.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате творчеството на Пламена Христова и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!

 

49 thoughts on “ПИСМО – Пламена Христова”

  1. Габриела Бонева

    Пишеш страхотно! Продължавай да го правиш и да споделяш с хората! <3

  2. Pingback: Моля да ме подкрепите | Разговор с тишината

  3. Браво, Плами-умееш да докосваш с думи, продължавай да твориш. Желая ти успех!

  4. Успех Плами…невероятно успокояващо произведение..достигащо дущата на човека…

  5. Поздравления Плами Прекрасно, чудесно творение докосващо душата ми !!!УСПЕХ

  6. Радостка Петкова

    Страхотно творческо присъствие, Пламена! Споделеното докосна и моята душа, защото твоите думи сякаш изричат моите чувства! Продължавай! Създавай! Бъди!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart