ПИСМО – Пламена Христова 27.08.2021 – Категория: Творческо начало с Екрие – Tags: , , , , ,

Пламена Христова

Пламена Христова, инженер и писател

Писмо 

Здравей! Днес как си? Пиша ти поредното писмо. Да, има нещо ново в моя живот, но и този път май не е любов. Знам, мина дълго време от последната ми вест. Усещаш ли промяната у мен? Вчера бе ден, като… вчера. Теб отново те нямаше. Знаеш ли, липсваш ми! Сигурно и за това ти пиша. Тъгата е нахлула в мен. Страдам. Да, знам че го знаеш, споменах го в предното и по-предното писмо. Имам нужда от теб. Пустее ми душата, а с нея и сърцето. Пустиня съм от вътре и търся своя оазис. Да, знам, че и това знаеш, че ти си моя оазис.

И ето пак говоря с теб, а всъщност съм сама. Пиша ти от адрес: град “Любовни мечти”, улица ”Пропилени дни”, номер ”Обичай ме и ти”. Ако обичаш, върни.

 

Припомни ми

Забравих! Припомни ми, какво е туй да си обичан. Ти помниш ли, кажи? Сърцето как пулсира в забързан ритъм, дланите потят се, погледът се замъглява, а душата не спира да крещи. Ти помниш ли, кажи? А подкосените крака от срещите?! Усмивката от допира лек?! Сълзата, в душата на раздяла?! Ти помниш ли, кажи? Имаше и още нещо сякаш, но уви, забравих, разбери ме ти. Отдавна обич не съм давала, не съм и получавала. И все пак кажи, това ли бе да си обичан или това бе ти да обичаш? Припомни ми, какво е туй да си обичан.

 

ПЛАМЕНА ХРИСТОВА – Лично творчество: Произведения

*Пламена Христова е от китното балканско градче Априлци. Инженер по образование, мечтател по призвание. Започва да пише преди 12 години, като създава основно проза и епиграми. В рубриката „Творческо начало с Екрие“ участва с богат набор от текстове, от които ние се спряхме на “Писмо” и “Припомни ми”. На останалите можете да се насладите в прикачения файл “Произведения”.

Фейсбук профил: https://www.facebook.com/plamache
Творческа страница “Разговор с тишината”: https://www.facebook.com/HristovaPlamena
Авторски блог: https://conversationwiththesilence.wordpress.com/

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ?

Започнах да пиша през 2009 г., докато бях студентка в ТУ Габрово. Нещото, което ме вдъхновява, е силната емоция, независимо дали е положителна или отрицателна. Важното е да е силна (може да е обич, болка, тъга и др.). Няма жанр, който да предпочитам, но накрая, когато завърша черновата на творбата си, тя винаги е по-близо до прозата, отколкото до поезията. Не аз предпочитам жанра, а той мен! Обичам да пиша по старомодния начин, на лист и с молив (химикал), най-често в едно старо тефтерче, което пази всичките ми творби.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате творчеството на Пламена Христова и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!