СТИХОВЕ – Весела Николова

\"\"

Душата е необятна,
всеобхватна,
простираща се над древни земи и морета,
крайпътни храмове
и диви гори.
Човешката душа, която побира
всички ветрове във плаващото мълчание
на вечността,
която живее, за да пътува
и никога да не спира,
винаги устремена към поезията на Бог.
Можеш да я видиш в една затворена мида,
в дъха на спящото дете,
в целувката на любимия,
в цялото величие на всичко у нас
и извън.
Поезията, която се носи във
прашеца от залеза,на дните
които няма да свърват,
като вълни ще се повтарят
и пак
и още
и след това.

 

\"\"ВЕСЕЛА НИКОЛОВА – Лично творчество:

*Весела Николова е поредният автор в новата рубрика за млади таланти \”Творческо начало с Екрие\”. С нея затваряме \”първите седем\” и можем да се похвалим, че инициативата се радва на огромен интерес и пристъпва уверено към своята \”зрялост\”. С творчеството на Весела можете да се запознаете в прикачения файл \”Поезия\”. 

КАКВО СПОДЕЛЯ ЗА СЕБЕ СИ?

Пиша от ранна детска възраст. Автор съм на шест стихосбирки. Последната е през 2013г. – \”Оранжавата спирала\”. Сега пиша детска книга и роман.

Книгите ми са представяни от Бойко Ламбовски. Надявам се четенето да ви бъде приятно.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате творчеството на Весела Николова и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!

4 thoughts on “СТИХОВЕ – Весела Николова”

 1. Познавам поетесата от много години и мога да кажа,че поезията и ме вдъхновява.

 2. Силвия Велкова

  Имам удоволствието да познавам лично Весела Николова и притежавам някои от нейните стихосбирки. Харесва ми различното в поезията й, това, че всичко е поднесено по много фин начин и те кара да се обърнеш дълбоко навътре в себе си, да откриеш неподозирана красота в най-обикновен детайл, да подредиш приоритетите си, да се замислиш за истинските ценности и да осъзнаеш колко е преходно всичко!

 3. Юлиана Манолова

  Познавам поезията на Весела едва от година но усещането ми е за дълбочина и топлота. Харесвам начина, по който ме потапя в дълбините на себепознанието и ме кара да полетя към незнайни светове.

 4. Поетесата е моята единствена любима по-малка сестра. Стиховете и са напоени с неповторима свежест и автентичност, които и отреждат полагащото се място в новата българска литература.
  Щастлив път сестричке!
  Éорислав Николов

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart