КЪМ ДЕТСТВОТО – Галина Димитрова 30.10.2021 – Категория: Творческо начало с Екрие – Tags: , , , , ,

Галина Димитрова

Галина Димитрова, автор-дебютант, подготвя втория тираж на романа си “Змейова песен”, но прави първите си стъпки в поезията; @galinadimitrova.stories

Една и съща улица ме приютява
след всички битки и тревоги,
един и същ, асфалтът с мен запява
под удар на ботуш
или на стъпки босоноги.
Та, тази улица е пълна със липи
и всяка пролет те безспир кокетстват,
а вятър в клоните им щом шуми,
донася в мене мириса на детство-
да чувам още стъпките ти в двора,
и твоя глас, когато ме повикаш.
За кратко,
от шума на чужди хора
избягах
да ти кажа тихо –
Здравей,
дойдох си, Татко.

 

ГАЛИНА ДИМИТРОВА – Лично творчество: Стихове

*Галина Димитрова е юрист по образование и човек на словото по сърце. Преди година издава първия си роман “Змейова песен” (замислен като младежко фентъзи), но иска да вдъхне живот на стихотворенията си. Споделя, че по листи, тефтери, тетрадки, салфетки, в сънищата и в ума й непрекъснато се търкалят безредни стихове, които често бягат, но понякога успява да ги улови и запише. Участва в рубриката “Творческо начало” с няколко поетични рими, с които можете да се запознаете в прикачения файл “Стихове”. Приятно четене! 

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ? 

Вдъхновява ме самото писане – art for art’s sake! Удоволствието от дори само няколко думи на ден, но казани намясто и носещи смисъл и красота, придава нов вкус на живота. А когато тази материализирана на хартия мисъл и емоция достигне до читателя и успее да го развълнува – вярвам, че това е моментът, за който си струва да се живее. Случвало ми се е и това ме прави безкрайно щастлива.

Мисля, че не по-малко важна от вдъхновението е дисциплината и отдадеността към на една мечта. Вдъхновение черпя от живота, от изкуството въобще – идея, музика, картина, но най-вече от четенето, където ситуацията е колкото повече, толкова повече 🙂

Пия много кафе и ако имам късмет, понякога се случва алхимията, при която под пръстите ми то се превръща в мастило. Оруел, Юдженидис, Зюскинд, Бредбъри, Маргарет Мичъл, Дж. К. Роулинг е началото на дългия списък вдъхновители и учители в това приключение.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате стиховете на Галина Димитрова и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи стиховете си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!