КЪМ ДЕТСТВОТО – Галина Димитрова

\"Галина

Една и съща улица ме приютява
след всички битки и тревоги,
един и същ, асфалтът с мен запява
под удар на ботуш
или на стъпки босоноги.
Та, тази улица е пълна със липи
и всяка пролет те безспир кокетстват,
а вятър в клоните им щом шуми,
донася в мене мириса на детство-
да чувам още стъпките ти в двора,
и твоя глас, когато ме повикаш.
За кратко,
от шума на чужди хора
избягах
да ти кажа тихо –
Здравей,
дойдох си, Татко.

 

ГАЛИНА ДИМИТРОВА – Лично творчество: Стихове

*Галина Димитрова е юрист по образование и човек на словото по сърце. Преди година издава първия си роман \”Змейова песен\” (замислен като младежко фентъзи), но иска да вдъхне живот на стихотворенията си. Споделя, че по листи, тефтери, тетрадки, салфетки, в сънищата и в ума й непрекъснато се търкалят безредни стихове, които често бягат, но понякога успява да ги улови и запише. Участва в рубриката \”Творческо начало\” с няколко поетични рими, с които можете да се запознаете в прикачения файл \”Стихове\”. Приятно четене! 

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ? 

Вдъхновява ме самото писане – art for art\’s sake! Удоволствието от дори само няколко думи на ден, но казани намясто и носещи смисъл и красота, придава нов вкус на живота. А когато тази материализирана на хартия мисъл и емоция достигне до читателя и успее да го развълнува – вярвам, че това е моментът, за който си струва да се живее. Случвало ми се е и това ме прави безкрайно щастлива.

Мисля, че не по-малко важна от вдъхновението е дисциплината и отдадеността към на една мечта. Вдъхновение черпя от живота, от изкуството въобще – идея, музика, картина, но най-вече от четенето, където ситуацията е колкото повече, толкова повече 🙂

Пия много кафе и ако имам късмет, понякога се случва алхимията, при която под пръстите ми то се превръща в мастило. Оруел, Юдженидис, Зюскинд, Бредбъри, Маргарет Мичъл, Дж. К. Роулинг е началото на дългия списък вдъхновители и учители в това приключение.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате стиховете на Галина Димитрова и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи стиховете си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!

67 thoughts on “КЪМ ДЕТСТВОТО – Галина Димитрова”

 1. Прочел съм и книгата и стихотворението и смешо мога да кажа, че и двете успяха да ме докоснат по един много естествен и истински начин.
  Успех.

 2. Анка Колева

  Истинско удоволствие е ,когато човек се докосне до която и да е твоя творба!Продължавай да пишеш все така красиво!

 3. Божидар Колев

  Гали ти си моята гордост.Всичко до което се докоснеш оживява, и кара човека, който чете твои неща или гледа твои картини да се чувства горд,.А аз съм много повече горд защото ти си моя дъщеря.УСПЕХ!ОБИЧАМ ТЕ МНОГО.

 4. Ирена Атанасова

  Дебютният й роман “Змейова песен” е прекрасно и интригуващо четиво. Горещо го препоръчвам на всички! Пожелавам нови творчески успехи!

 5. Аз просто обичам Галина! Точно този неин стих ми “бръква дълбоко” във вече обръгналата душа на администратор,юрист и човек ,прекарал 47 години живот на тази наша изстрадала планета.

 6. Страхотна е, и Галина и творбите и! Може да те разплаче, а в следващия момент да те разсмее с глас. Продължавай да твориш така прекрасно.
  Успех!

 7. Тази същата улица с тези същите кокетстващи липи приютява и мен цял живот! Благодаря, страхатно е! Успех, Гале! Не спирай! ❤

 8. Дано това стихче даде началото на още много други… от хубави по-хубави стихчета. А това стихотворение докосва!

 9. Прекрасна Галина , прекрасен талант! Както “Змейова песен”, така и поезията й са магнетични, топли, близки до душата на читателя. Успех, Гале!

 10. Таня Панайотова

  Прекрасна Галина , прекрасен талант! Както “Змейова песен”, така и поезията й са магнетични, топли, близки до душата на читателя. Успех, Гале!

 11. Таня Панайотова

  Прекрасна си, Гале! “Змейова песен” е колкото интересена, толкова и неодстатъчна за мен – бързо напиши втора, че дори и трета книга от поредицата! 🙂 Поезията ти е като теб самата – красива, уютна и истинскатака. Успех, Гале!

 12. Татяна Гроздева

  Познах улицата, познавам и Галка. Гордея се с теб. Продължавай. Чакам следващия стих, разказ. Харесва ми.

 13. Петя Митвичина

  Прекрасна си! Всеки път ме изненадваш с таланта си! Чакам с нетърпение втора част на романа и още поезия!

 14. нека подкрепяме младите таланти и им пожелаем много творчески успехи браво

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart