НОВОТО НАЧАЛО – Виктория Добрева

\"\"

Влизаш в пълна стая,
гледаш непознати лица,
всяко със собствена история.
В първия момент влизаш сякаш в дим.
Постепенно димът се вдига,
заглеждаш се в детайлите
и откриваш …
първо доброто,
но в следващия момент виждаш –
то е замаскирано.
Няма как да се откажеш
и продължаваш да наблюдаваш,
едно ще харесаш,
друго няма да харесаш.
Смелостта, в този миг е голяма,
за да продължиш,
уязвимостта, също,
защото се чувстваш без основи,
упоритостта, сега, е задължително условие –
нямаш друг избор.
Колкото си силен, толкова и слаб –
противиш се и се съгласяваш,
одобряваш и неодобряваш…
Припомняш се как си се справял,
мислиш стратегии и тактики,
искаш новото да е в твоя полза,
защото си го искал,
защото си го избрал.

 

ВИКТОРИЯ ДОБРЕВА – Лично творчество: Поезия

*Виктория е млад дипломиран бакалавър по Маркетинг със скрит талант на поет. Започва да се занимава с писане, защото открива, че това е нейният начин да се изразява, като същевременно създава нещо свое. Излива чувствата и емоциите си върху белия лист, утешавайки не само себе си, но и другите. С поезията й можете да се запознаете в прикачения файл \”Стихове\”. 

Facebook Profile: https://www.facebook.com/viktoriq.dobreva.5
Facebook Творческа страница: https://www.facebook.com/emocii.s.dumi
Личен блог \”Чети с Виктория\”: https://emotionsswithwords.wordpress.com/

 

КАКВО КАЗВА ЗА СЕБЕ СИ?

В детството си обичах да съчинявам разни измишльотини и да ги пиша на листи. В тийнейджърските ми години и малко след това, започнах да пиша предимно послания, мисли и по някой стих, когато бях силно разтроена от нещо. Докато един ден не написах едно стихотворение, посветено на моя приятелка. Друга приятелка го прочете и ме пита дали имам талант. Много се замислих над това и тогава открих, че наистина умея да пиша. Последва период, в който не бях творила нищо, но веднъж си помислих: защо не започна да изразявам всички мои емоции по този начин? Това ми даде муза да започна да пиша различни видове авторски текстове, като стихове, поезия, мисли, послания, размисли и други на различни теми.

Съвсем скоро създадох личната ми Facebook страница за моите авторски текстове и с това стартирах дигиталното си присъствие в това направление, което смятам да разширявам. Желая да разпространя творчеството ми онлайн, а ако успея – и офлайн, след време.

Голямата ми страст са книгите по приложна психология, за личностно развитие, тъй като Психологията ми е огромна слабост. Ежедневно чета статии и гледам видеа на тази тема. Също се интересувам от езотерични книги. Чета статии по Дигитален Маркетинг, тъй като си усъвършенствам знанията в тази сфера. Поезия чета рядко.

 

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТА! 

Ако харесвате стиховете на Виктория Добрева и тя вече един от любимите ви автори в рубриката “Творческо начало с Екрие”, обезателно й ПОДАРЕТЕ ЛАЙК под публикацията или ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР. Така ще й помогнете да включи произведенията си в единственото по рода си печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША, което Издателство “Екрие” ще издаде напълно безплатно “в името на скритите таланти”.

Сборникът ще представи най-харесваните автори в рубриката “Творческо начало”, избрани с гласовете на публиката. Ще бъде издаден в началото на следващата година и ще се разпространява с благотворителна цел.

С правилата за гласуване може да се запознаете ТУК!

8 thoughts on “НОВОТО НАЧАЛО – Виктория Добрева”

  1. суперталант както и талант да разпространиш и да направиш словото интересно и да го облечеш в онлайн съдържание и колажи!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart