“ТВОРЧЕСКО НАЧАЛО” събира в книга скрити таланти

След цяла година издирване на скрити творци и затворени по чекмеджета и тефтери литературни съкровища за рубриката ни \”Творческо начало с Екрие\”, настъпва времето да отличим най-добрите сред тях. Ако имате свой любим автор или произведение, не пропускайте възможността да ги подкрепите и да им дадете шанс да реализират своята съкровена мечта.

Гласувайте с лайк или коментар под публикациите в сайта на Екрие!

\"ВикЗапознайте се с 35 не(познати) таланти и подайте ръка не само на любовта, с която са създали своите творби, но и на смелостта им да ги споделят със света.

Текстовете с най-голям брой „реакции“ (харесвания и коментари) ще станат част от печатно издание със заглавие ВИК ОТ ДУША под логото Ecrier, което ще се разпространява на книжния пазар у нас и зад граница. Книгата има няколко цели: от една страна, да подкрепи българските непознати творци и да популяризира тяхното творчество. От друга – благотворителност, насочена към децата на България.

ПРАВИЛА ЗА ГЛАСУВАНЕ в “Творческо начало”

 • Кампанията стартира на 1 ноември и приключва на 30 ноември!
 • Гласуването се извършва единствено в сайта на Екрие (www.ecrier.bg) – под съответните произведения. Гласове, оставени в социалните мрежи няма да се зачитат!
 • Подкрепата за авторите и произведенията е без ограничения. Гласувайте колкото пъти пожелаете и за колкото автори искате!
 • Гласуването ще се осъществява по два начина – с лайк на текста или коментар под него. Всеки лайк носи по 1 т. на автора, а всеки коментар – по 2 точки.
 • Авторите с най-висок брой точки ще бъдат включени в печатната книга ВИК ОТ ДУША. Когато един автор участва с повече от една публикация в рубриката, под внимание ще се взима само тази с най-висока подкрепа от публиката.

Имената ще бъдат обявени на 18 декември, когато Издателство „Екрие“ ще отпразнува своя 3-ти рожден ден!

Сборникът ще бъде с ориентировъчен обем 200 стр., като всеки автор ще разполага с до 20 печатни страници в него. Няма жанрови ограничения, но по-дългите произведения, като романи и разкази, ще бъдат публикувани с откъси. Всички текстове ще бъдат внимателно изчетени, коригирани и редактирани от редакторския екип на Издателство „Екрие“.

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЛАНТИТЕ 

Рубриката „Творческо начало“ в сайта на Издателство „Екрие“ се появи в началото на 2021 г. С основната цел да открие и мотивира хората, които имат талант, обичат да пишат, но се притесняват да покажат скритите си заложби пред читателската публика и никога не са издавали свои текстове. Превъплътихме се в трибуна на скрития им талант, публикувахме онлайн и споделихме чрез нашите социални профили всички примери за лично творчество, които пристигнаха на имейла: partnership@ecrier.bg – откъси от романи, разкази, есета, творчески мисли, стихотворения, епитафии и много други. В Екрие вярваме, че талантът не бива да стои „затворен в чекмедже“, защото литературата е богатство и сред най-сплотяващите изкуства в човешкия свят.

\"ТворческоДнес можем да се похвалим, че „Творческо начало с Екрие“ е една от най-популярните рубрики в интернет и социалните мрежи. Статистиката показва, че до момента публикуваните произведения са привлекли вниманието на над 10 000 души в мрежата. Още толкова са се ангажирали с постовете във Facebook и Instagram.

В \”Творческо начало\” разполагаме с истинско литературно богатство, което си струва да остане в книжната ни съкровищница.

За да отличим най-добрите автори и произведения в рубриката, се обръщаме към вас, Читателите! Този път оставяме решението и волята на Човека (с главно Ч), който следи и търси нещо специално, купува и чете, вярва и подкрепя българските творци.

За ваше улеснение, всеки ден през целия месец ноември на нашата Facebook страница, както и в профила ни в Instagram, ще публикуваме по един пост с всеки от авторите (подредени по азбучен ред) и ще ги споделяме широко в социалните мрежи. Включете се в гласуването и подкрепете текстовете, които са ви впечатлили и искате да видите реализирани на българския книжен пазар.

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Още в самото начало рубриката „Творческо начало с Екрие“ стартира с благородна кауза. Решихме не само да издирим скрити литературни таланти и да подадем ръка за представянето на творчеството им пред читателите, но и да организираме благотворителна кампания, като част от една прекрасна идея за подкрепа „Предай нататък…“, защото вярваме, че доброто се случва и трябва да се предава.

ВИК ОТ ДУША ще представи най-харесваните автори в „Творческо начало с Екрие“. Книгата ще бъде издадена в началото на следващата година, а част от приходите от продажбите ще бъдат дарявани на деца в нужда. Така всички, които са се включили в рубриката и в гласуването, ще бъдат преки свидетели и участници в добри дела през цялата следваща 2022 г.

Даренията ще бъдат оповестявани публично и публикувани в сайта и чрез профилите на Издателство „Екрие“ в социалните мрежи.

28 thoughts on ““ТВОРЧЕСКО НАЧАЛО” събира в книга скрити таланти”

 1. Pingback: АЛБЕНА КАЗАНДЖИЕВА: Поезиотерапия І Творческо начало І Ecrier.bg

 2. Pingback: ВИКТОРИЯ ДОБРЕВА - Стихове | Творческо начало І Ecrier.bg

 3. Pingback: ДОНИКА БОТЕВА - Място под звездите | Творческо начало І Ecrier.bg

 4. Pingback: ГЕОРГИ СТАЙКОВ - Времето лети І Творческо начало І Ecrier.bg

 5. Pingback: ГАЛИНА ДИМИТРОВА - Към детството І Творческо начало І Ecrier.bg

 6. Pingback: А. Б. МАРИНА АН - Стих І Творческо начало І Ecrier.bg

 7. Pingback: НЕЛИНА КЕХАЙОВА - Блясък І Творческо начало І Ecrier.bg

 8. Pingback: ЦВЕТЕЛИНА МАРИНОВА - Чуй ме І Творческо начало І Ecrier.bg

 9. Pingback: СИЛВИЯ АСЕНОВА - Есен в чувства І Творческо начало І Ecrier.bg

 10. Pingback: ЛУ ГЕОРГИЕВА - Стихове І Творческо начало І Ecrier.bg

 11. Pingback: ЖО КОСТАДИНОВ - Негатив | Творческо начало І Ecrier.bg

 12. Pingback: СЛАВЕНА НИКОЛОВА - Стихове І Творческо начало І Ecrier.bg

 13. Pingback: АНТОН ТОДОРОВ - Тайното отмъщение І Творческо начало І Ecrier.bg

 14. Pingback: ДЕВОРА СТОЯНОВА - Коледа в мъгла І Творческо начало І Ecrier.bg

 15. Pingback: ПЛАМЕНА ХРИСТОВА - Писмо І Творческо начало І Ecrier.bg

 16. Pingback: ДИДА ХРИСТОЗОВА - Монолог | Творческо начало І Ecrier.bg

 17. Pingback: РАЛИЦА ИЛИЕВА И БОЯНА БОНЕВА - Семейна история І Ecrier.bg

 18. Pingback: КАМЕЛИЯ СТЕФАНОВА - Поезия І Творческо начало І Ecrier.bg

 19. Pingback: ДЕНИС БАТИНОВ - Пурпурен дъжд | Творческо начало І Ecrier.bg

 20. Pingback: РОСИЦА ГРИГОРОВА - Гошкови неволи І Творческо начало І Ecrier.bg

 21. Pingback: ЕЛЕНА КОТОВА - Жени І Творческо начало І Ecrier.bg

 22. Pingback: РОДОПСКИЯТ ПАРАКЛИС І Творческо начало І Ecrier.bg

 23. Pingback: ТОДОРКА АТАНАСОВА - Ти защо дойде? | Творческо начало І Ecrier.bg

 24. Pingback: КОНСТАНТИН ЙОРГОВ - Закачено на стената І Ecrier.bg

 25. Хрисимира Илиева

  Прекрасните разкази и есета на Бояна завладяват читателя с неповторим стил и фантазия.Браво на това слънчево и талантливо дете.Истински творец.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart